Stichting Auschwitz - 04-08/11/1991: “De herinnering aan Auschwitz in het onderwijs. Problemen en perspectieven”
Vorige colloquia
Samen met de Aktion Sühnezeichen Friedensdienste en het Goethe-Instituut van Brussel, heeft Stichting Auschwitz een internationale pedagogische ontmoeting georganiseerd.
Hebben deelgenomen: vijf en dertig leerkrachten en pedagogen van Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Italië, Nederland en Polen. Vele opvoeders en leraren hebben de werkzaamheden van de conferenciers gevolgd.
De verschillende toedrachten hebben de uitwisseling van een waaier aan informatie toegelaten over de nationale en regionale specificiteit, alsook de ongelijkheid per netwerk van onderwijs. Eveneens de programma's en de handboeken in het onderwijs van de Tweede Wereldoorlog, en meer bepaald de nazi-misdaden en genocides, kwamen aan bod. Het geheel van de verzamelde gegevens heeft de schets van een analyse toegelaten betreffende de institutionele verplichtingen (schoolstructuren, programma's en handboeken) en de autonomie die voor de leraar en de pedagoog zijn gereserveerd.

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.