Stichting Auschwitz - Agenda
Agenda

De vzw Auschwitz in Gedachtenis, de Stichting Auschwitz en het Forum Voix étouffées slaan de handen in elkaar voor de organisatie van een internationaal colloquium ‘1918-1938: De politisering van de muziek in Europa’ in het CEGESOMA in Brussel, op zaterdag 9 en zondag 10 november 2019.

De vzw Auschwitz in Gedachtenis organiseert op zaterdag 9 november om 20 uur een concert in het kader van het colloquium over ‘Muziek onder het Derde Rijk’ in Atelier Marcel Hastir in Brussel.

Vzw Auschwitz in Gedachtenis organiseert de pedagogische vormingsdag ‘Het nazivernietigingsproces: een technische invalshoek’ op woensdag 13 november van 9 tot 17 uur in de Pianofabriek in Sint-Gillis.

Regelmatig vallen tientallen scholen in de prijzen, dankzij hun uitzonderlijke inzet voor milieu of sport. De vzw Auschwitz in Gedachtenis wil die scholen belonen die zich speciaal en spontaan inzetten voor burgerzin en kent elk jaar het label Bakens voor Burgerzin toe.

auschwitz 2013 1

De vzw Auschwitz in Gedachtenis en de Stichting Auschwitz organiseren een studiereis naar Auschwitz-Birkenau, van maandag 6 tot en met vrijdag 10 april 2020.

treblinka rampe
Onze studiereis 2020 naar de uitroeiingscentra in Polen zal plaatsvinden van maandag 3 tot en met maandag 10 augustus.

De vzw Auschwitz in Gedachtenis vertoont in 2019 voor de vijfde keer een reeks films in de Brusselse Cinema AVENTURE. Dit jaar is het thema ‘Propaganda’. De vijfde film is THE GREAT DICTATOR.

 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl   logo bnb nl       We zijn lid van het BCH  

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  +32 (0)2 512 58 84
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag tot vrijdag tussen 9.30 en 16 uur, toegang bij voorkeur op afspraak.

twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.