Stichting Auschwitz - 09-11/05/1996: “Tweede internationale ontmoeting over de audiovisuele getuigenissen van overlevenden van de naziconcentratiekampen en moordcentra”
Vorige colloquia
Stichting Auschwitz heeft dit tweede colloquium georganiseerd i.s.m. de Fondation pour la Mémoire de la Déportation (Frankrijk), onder auspiciën van de UNESCO, de minister-president van de Franse gemeenschap van België, van het ministerie van Hoger Onderwijs, het Goethe-Institut van Brussel en van verschillende Internationale Comités.
Volgend op de eerste internationale ontmoeting Parijs in 1994, deze tweede ontmoeting heeft de werkgroepen verenigd van Frankrijk, België, Verenigde Staten, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen, Brazilië, Israël en Griekenland.
De deelnemers hebben een kwantitatieve en kwalitatieve evaluatie gemaakt. Ze hebben nieuwe onderzoeksgebieden en invalshoeken verkend. Ze hebben ook onderzocht hoe men de audiovisuele interviews het best bewaart en hebben de toegangsmodaliteiten besproken. Ook de internationale coördinatie van de verschillende audiovisuele programma’s kwam aan bod. Zo werd Stichting Auschwitz aangespoord om een Internationaal Coördinatiebureau op te richten en om een International Journal on the audiovisual testimony uit te geven.

Publicatie:
De handelingen van het colloquium zijn verkrijgbaar in het Engels en het Frans: Y. Thanassekos, A. Van Landschoot (red.), “From the audiovisuel testimony”/“Du Témoignage audiovisuel”, Second International Audiovisual Meeting on the Testimony of Survivors of the Nazi Concentration and Extermination Camps, Brussel-Parijs, Stichting Auschwitz en Fondation pour la Mémoire de la Déportation. (Bulletin trimestriel de la Fondation Auschwitz, nr. 53FR, oktober-december 1996)

pdf van nr. 53 FR

Onlinebestelling

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.