11-13/12/1998: 'Derde internationale ontmoeting over de audiovisuele getuigenissen van overlevenden van de naziconcentratie- en vernietigingskampen' - Stichting Auschwitz
Vorige colloquia
De Stichting Auschwitz heeft deze derde ontmoeting georganiseerd onder de hoge patronage van de UNESCO, de Minister-President van de Franstalige Gemeenschap van België,  de Minister van het Wetenschappelijk Beleid van de Federale Regering van België, het Goethe-Institut Brüssel, het Centrum Simon Wiesenthal – Europees Bureau en de Unie van de Internationale Comité van de Naziconcentratiekampen.
Deze derde ontmoeting paste in de verlenging van de twee vorige (de eerste vond te Parijs, in 1994, plaats; de tweede te Brussel, in 1996). Onderzoekers werden verenigd vanuit Frankrijk, Israël, de Verenigde Staten, Canada, Italië, Duitsland, Engeland, Brazilië en België, die drie thema’s uitwerkten: 'Kwantitatieve en kwalitatieve verslagen over de werkzaamheden en dit sinds de tweede ontmoeting van 1996', 'Lopende wetenschappelijke en pedagogische onderzoeken op het gebied van audiovisuele getuigenissen worden verwezenlijkt. Voorstellen over de beleidsvoorstellen voor toekomstige onderzoeken', 'Debat over de coördinatie van de werkzaamheden'.

Publicatie:
De handelingen van het colloquium zijn verkrijgbaar in het Engels en het Frans: 'Third International Meeting on the audiovisual Testimony of Survivors from Nazi Concentration and Extermination Camps' / 'Troisième Rencontre internationale sur le témoignage audiovisuel des survivants des camps de concentration et d'extermination nazis', International Journal / Cahier International, nr. 3, Juni 1999.

pdf van International Journal nr. 3

Onlinebestelling
 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl   logo bnb nl       We zijn lid van het BCH  

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag tot vrijdag tussen 9.30 en 16 uur,
toegang bij voorkeur op afspraak.
twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid