Stichting Auschwitz - 13/05/2001: “Psychoanalyse en volkerenmoorden”
Vorige colloquia
Het colloquium “Psychoanalyse en volkerenmoorden” mede georganiseerd door Stichting Auschwitz en de lestitularissen “culturele Psychoanalyses en instellingen” van de Faculteit van Filosofie en Letteren van de Université Libre van Brussel, de Leraren Willy Szafran en Adolphe Nysenholc.

Het doel van de samenkomst was om het vraagstuk van de geestelijke trauma's ten gevolge van de uiterste situaties te proberen te omlijnen die in periode van oorlog en met name in verslag over de volkerenmoorden geleefd hebben. De tussenkomsten refereren naar fundamentele ervaringen van deze orde, naar de trauma's die de overlevende slachtoffers van de genocidaire gruwelen van deze eeuw in hun hart en ziel hebben gevoeld. Inderdaad, hoe moet men zich heropbouwen wanneer men zulke onbeschrijfelijke ervaringen heeft moeten doorstaan, rekening houdende dat sommige genociden of massamoorden niet worden erkend door degenen die ze gepleegd hebben, in het bijzonder wanneer het om staten gaat.


Publicatie:
De handelingen van het colloquium zijn verkrijgbaar in het Frans: “”Psychanalyse et génocides” Bulletin trimestriel de la Fondation Auschwitz, speciaal nr. 73FR, oktober-december 2001.

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.