Stichting Auschwitz - 16-18/09/1994: “Internationale ontmoeting over de audiovisuele getuigenissen van overlevenden van de naziconcentratiekampen en moordcentra
Vorige colloquia
Stichting Auschwitz heeft dit colloquium georganiseerd i.s.m. de Fondation pour la Mémoire de la Déportation (Frankrijk), onder auspiciën van de UNESCO, het Frans ministerie van Oudstrijders en Oorlogsslachtoffers, het Goethe-Institut van Parijs en van verschillende Internationale Comités.
Doel van deze bijeenkomst was om verschillende delegaties uit te nodigen die audiovisuele interviews afnemen van overlevenden van de naziconcentratiekampen en moordcentra. De verschillende methodes, inzichten en ervaringen konden aldus met elkaar worden vergeleken.
Hebben deelgenomen: 18 werkgroepen, die 10 verschillende landen vertegenwoordigen: Duitsland (vier werkgroepen), Groot-Brittannië, Australië, België, Brazilië, VS (twee werkgroepen), Frankrijk (vier werkgroepen), Israël (twee werkgroepen), Polen en ex-Joegoslavië.

Publicatie
:
De handelingen van het colloquium zijn verkrijgbaar in het Engels en het Frans: M. Cling, Y. Thanassekos (red.), “These faces talk to us” / “Ces visages qui nous parlent”. International Audiovisual Meeting on the Testimony of Survivors of the Nazi Concentration and Extermination Camps, Brussel-Parijs, Stichting Auschwitz en Fondation pour la Mémoire de la Déportation. (Bulletin trimestriel de la Fondation Auschwitz, nr. 47-48FR, April-September 1995)

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.