Stichting Auschwitz - Filmclub ‘Verdoken beelden’ 2022-2023 – ‘Apt Pupil’, 25 april 2023
Actualiteiten

 

Vzw Auschwitz in Gedachtenis vertoont opnieuw in 2022-2023 een reeks films in de Brusselse Cinema AVENTURE. Dit jaar is het thema ‘De daders’. De vijfde film is Apt Pupil.


We zetten de filmclub ‘VERDOKEN BEELDEN’ dit jaar voort met zes filmvertoningen.

filmclub 22 23 banner


Noteer volgende datum voor de vijfde vertoning van de filmclub:

  • Dinsdag 25 april 2023 om 19u

Apt Pupil – Robert Young (2007 – Verenigd Koninkrijk/Hongarije – 96 min.)


2022 apt pupil webApt Pupil is een Amerikaanse film uit 1998, gebaseerd op de gelijknamige novelle uit 1982 van Stephen King.
De film werd geregisseerd door Bryan Singer.

De film speelt zich af in de jaren tachtig in het zuiden van Californië en vertelt het fictieve verhaal van middelbare scholier Todd Bowden, die ontdekt dat Arthur Denker, die in zijn buurt woont, in werkelijkheid een voortvluchtige nazi-oorlogsmisdadiger is, Kurt Dussander. Bowden, geobsedeerd door het nazisme en de Shoah, haalt Dussander over om zijn verontrustende verhalen te delen over hoe het was om te werken in nazikampen en moordcentra, en hoe het voelde om deel te nemen aan de genocide. Deze relatie wakkert de kwaadaardigheid in elk van hen aan.

Singer noemde Apt Pupil ‘een studie in wreedheid’, waarbij het nazisme dient als vehikel om de capaciteit van het kwaad aan te tonen. Singer beschreef zijn indruk van het personage: “Ik geloof geen minuut dat [Todd Bowden] zo puur was als verse sneeuw. Het vermogen om een oude man te chanteren – er is duidelijk een zoektocht gaande naar iets dat een goede harde stap verder is dan onschuld. Ik denk dat hij het in zich had, een leegte die gevuld moest worden. Deze specifieke persoon kwam eerder dan iets anders in zijn leven, maar het kon evengoed drugs zijn geweest, of zelfs verkrachting. Todd was waarschijnlijk niet zo'n goede jongen. Dat soort kerel kan in meer mensen voorkomen dan we ons voorstellen.”

Met: Ian McKellen, Brad Renfro, David Schwimmer ...

Engels met Franse ondertiteling.

Trailer

OPGELET!

Wij moeten helaas vaststellen dat het onmogelijk is om een kwaliteitsvolle kopie van de film te vinden met Nederlandstalige ondertiteling. Het is dan ook met onze welgemeende excuses voor het ongemak voor ons Nederlandstalig publiek dat de film uitsluitend met Franstalige onderschriften zal vertoond worden.

Praktisch:

Alle voorstellingen vinden plaats om 19u in:
Cinema AVENTURE
Centrumgalerij
Kleerkopersstraat 15
1000 Brussel

Toegangsprijs is € 6.

U hoeft niet te reserveren voor deze vertoning. Het volstaat uw ticket aan de kassa te kopen net vóór het begin van de film.

Alle informatie en online ticketaankoop op de website van Cinema Aventure
 

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.