Stichting Auschwitz - Filmclub ‘Verdoken beelden’ 2022-2023 – ‘El Verdugo’, 29 november 2022
Actualiteiten

 

Vzw Auschwitz in Gedachtenis vertoont opnieuw in 2022-2023 een reeks films in de Brusselse Cinema AVENTURE. Dit jaar is het thema ‘De daders’. De derde film is El Verdugo.


We zetten de filmclub ‘VERDOKEN BEELDEN’ dit jaar voort met zes filmvertoningen.

filmclub 22 23 banner


Noteer volgende datum voor de eerste vertoning van de filmclub:

  • Dinsdag 29 november 2022 om 19u

El Verdugo [De beul] – Luis Garcia Berlanga (1963 – Spanje/Italië – 91 min.)


2022 el verdugo webThe Executioner (El Verdugo) is een Spaanse zwarte komedie uit 1963 geregisseerd door Luis García Berlanga.
De film werd gedraaid in zwart-wit en wordt algemeen beschouwd als een klassieker van de Spaanse cinema. El Verdugo won verschillende prijzen, zowel in Spanje als internationaal.

Amadeo, een beul in Madrid, ontmoet José Luis, een medewerker van een begrafenisonderneming die de gevangene gaat ophalen die Amadeo net heeft geëxecuteerd. José Luis kan geen vriendin vinden, omdat alle meisjes hem verlaten als ze erachter komen dat hij in een begrafenisonderneming werkt. Carmen, de dochter van Amadeo, kan geen vriendje vinden, omdat alle kandidaten weggaan als ze erachter komen dat haar vader beul is. Carmen en José Luis leren elkaar kennen en beginnen een relatie die ze aan Amadeo verklaren wanneer Carmen zwanger wordt.
De slotscène is geïnspireerd op de executie van Pilar Prades Expósito, uitgevoerd door de beul Antonio López Sierra. 

Regisseur Luis García Berlanga won voor de film de FIPRESCI-prijs op het filmfestival van Venetië. Op dat moment stond het Francoïstische Spanje onder internationale druk vanwege de terdoodveroordeling van de communistische leider Julián Grimau. De Spaanse ambassadeur in Italië, Sánchez Vega, bekritiseerde de film als ‘communistisch’.

Met: José Isbert, Nino Manfredi ...

Spaanse met Franse ondertiteling.

Trailer

OPGELET!

Wij moeten helaas vaststellen dat het onmogelijk is om een kwaliteitsvolle kopie van de film te vinden met Nederlandstalige ondertiteling. Het is dan ook met onze welgemeende excuses voor het ongemak voor ons Nederlandstalig publiek dat de film uitsluitend met Franstalige onderschriften zal vertoond worden.

Praktisch:

Alle voorstellingen vinden plaats om 19u in:
Cinema AVENTURE
Centrumgalerij
Kleerkopersstraat 15
1000 Brussel

Toegangsprijs is € 6.

U hoeft niet te reserveren voor deze vertoning. Het volstaat uw ticket aan de kassa te kopen net vóór het begin van de film.

Alle informatie en online ticketaankoop op de website van Cinema Aventure
 

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.