Stichting Auschwitz - Filmclub ‘Verdoken beelden’ 2022-2023 – ‘The Night Porter’, 30 mei 2023
Actualiteiten

 

Vzw Auschwitz in Gedachtenis vertoont een reeks films in de Brusselse Cinema AVENTURE. Dit jaar is het thema ‘De daders’. De zesde en laatste film is The Night Porter.


We zetten de filmclub ‘VERDOKEN BEELDEN’ dit jaar voort met zes filmvertoningen.

filmclub 22 23 banner


Noteer volgende datum voor de zesde vertoning van de filmclub:

  • Dinsdag 30 mei 2023 om 19u

The Night Porter – Liliana Cavani (1974 – Italië – 118 min.)


2022 portiere di notte nl webThe Night Porter is een Engelstalig Italiaans oorlogsdrama uit 1974. De film, geregisseerd en mede geschreven door Liliana Cavani, speelt zich af in Wenen in 1957 en draait om de sadomasochistische relatie tussen een voormalige naziconcentratiekampofficier en een van zijn voormalige gevangenen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden Maximilian Theo Aldorfer, een naziofficier die zich voordeed als arts om sensationele foto's te maken in concentratiekampen, en Lucia, een tienermeisje dat geïnterneerd was in een concentratiekamp vanwege de socialistische politieke banden van haar vader, een dubbelzinnige sadomasochistische relatie. Max kwelde Lucia, maar trad ook op als haar beschermer.
In 1957 ontmoet Lucia, inmiddels getrouwd met een Amerikaanse orkestdirigent, Max opnieuw bij toeval. Hij is nu nachtportier in een hotel in Wenen, en een onwillig lid van een groep voormalige SS-kameraden die hun verleden zorgvuldig in de doofpot hebben gestopt door documenten te vernietigen en getuigen van hun oorlogsactiviteiten uit te schakelen.

De thema's van de film, seksuele en sadomasochistische obsessie, en het gebruik van Shoahbeelden, hebben de film controversieel gemaakt sinds de eerste voorstellingen en critici verdeeld over zijn artistieke waarde, maar ontwikkelde tegelijk een sterke cultaanhang.
In juli 2018 werd de film geselecteerd om te worden vertoond in de Venice Classics-sectie op het 75e Internationale Filmfestival van Venetië.

Met: Charlotte Rampling, Dirk Bogarde ...

Engels met Franse ondertiteling.

Trailer

OPGELET!

Wij moeten helaas vaststellen dat het onmogelijk is om een kwaliteitsvolle kopie van de film te vinden met Nederlandstalige ondertiteling. Het is dan ook met onze welgemeende excuses voor het ongemak voor ons Nederlandstalig publiek dat de film uitsluitend met Franstalige onderschriften zal vertoond worden.

Praktisch:

Alle voorstellingen vinden plaats om 19u in:
Cinema AVENTURE
Centrumgalerij
Kleerkopersstraat 15
1000 Brussel

Toegangsprijs is € 6.

U hoeft niet te reserveren voor deze vertoning. Het volstaat uw ticket aan de kassa te kopen net vóór het begin van de film.

Alle informatie en online ticketaankoop op de website van Cinema Aventure
 

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.