Stichting Auschwitz - Uitreiking van de Prijzen van Stichting Auschwitz, 28 november 2023
Actualiteiten


Academische Zitting voor de uitreiking van de prijzen van Stichting Auschwitz 2022-2023 op dinsdag 28 november om 18 uur in het Stadhuis van Brussel.


pfaStichting Auschwitz beloont jaarlijks universitaire werkstukken van hoog niveau, als een hommage aan alle slachtoffers van de naziconcentratiekampen en -moordcentra.

De prijzen voor het academiejaar 2022-2023 worden aan de volgende onderzoek(st)ers toegekend:

  • De ‘Prijs Stichting Auschwitz’ (€ 3.125) aan Mevrouw Violaine BARADUC voor haar werk getiteld Violences d’un autre genre. Ethnographier les mémoires criminelles des prisonnières génocidaires du Rwanda, thèse de doctorat en anthropologie sociale, École des Hautes Études en Sciences Sociales / École doctorale de l’EHESS / Institut des mondes africains, Paris, 2022.

 

  • De ‘Prijs Stichting Auschwitz – Jacques Rozenberg’ (€ 3.125) aan de Heer Christophe BUSCH voor zijn werk getiteld Picturing perpetration: The Holocaust seen through “the image as message”, doctoral thesis externally prepared, Universiteit van Amsterdam, 2022.

 

  • De ‘Onderzoeksbeurs van Stichting Auschwitz’ (€ 3.125) gaat naar Mevrouw Mélina BURLAUD voor haar doctoraalscriptieproject getiteld La musique au camp de Gurs : 1939-1944, Université de Pau et des Pays de l’Adour, Collège Sciences Sociales et Humanités, Laboratoire de recherche ITEM (Identité, territoires, expressions, mobilités) / en cotutelle avec l’Université d’Oldenburg, Institut für Musik, Kulturgeschichte der Musik.

  • De ‘Onderzoeksbeurs van Stichting Auschwitz – Jacques Rozenberg’ (€ 3.125) gaat naar de Heer Tadek MARKIEWICZ voor zijn onderzoeksproject getiteld Christ Among Nations: Holocaust as a source of Poland's unease, Postdoctoral fellow at the Hugo Valentin Center at the University of Uppsala, Sweden.

De academische zitting voor de uitreiking van de Prijzen van Stichting Auschwitz 2021-2022 zal op dinsdag 28 november 2023 om 18u stipt (onthaal vanaf 17.30 uur) in de Gotische zaal van het Stadhuis van Brussel plaatsvinden, op uitnodiging van:

  • De Heer Philippe CLOSE, Burgemeester van Brussel-Stad, en het Schepencollege van Brussel-Stad
  • De Heer Henri GOLDBERG, Voorzitter, en de Raad van Bestuur van de vzw Auschwitz in Gedachtenis

en zal opgesierd worden door de aanwezigheid van:
  • De Heer Thomas DERMINE, Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen, belast met Wetenschapsbeleid, toegevoegd aan de minister van Economie en Werk 
  • Zijne Excellentie de Heer Pieter Jan KLEIWEG de ZWAAN, Ambassadeur van Nederland in België
  • Zijne Excellentie de Heer François SENEMAUD, Ambassadeur van Frankrijk in België


Om de academische zitting bij te wonen, is een voorafgaande inschrijving vereist (met vermelding van naam, functie en e-mailadres), te sturen naar Daniel Weyssow

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.