Stichting Auschwitz - Vorige collectie 'Tussen Geschiedenis en Gedachtenis'
Vorige collectie 'Tussen Geschiedenis en Gedachtenis'

De Uitgeverij Kimé te Parijs publiceerde gedurende meerdere jaren, in samenwerking met de Stichting Auschwitz en de vzw Auschwitz in Gedachtenis, de verzameling 'Entre Histoire et Mémoire' [Tussen geschiedenis en herinnering].

De collectie 'Tussen geschiedenis en herinnering' groepeert teksten in verband met getuigenissen, herinnering en geschiedenis. We gaan uit van een simpele vaststelling: de thema's en problematieken rond herinnering en geschiedenis laten zich in geen enkele discipline vastzetten, ze behoren nooit helemaal tot het domein van de geschiedenis noch tot dat van de herinnering. In de collectie vindt de lezer individuele of collectieve werken binnen de literatuurstudie of de kunsten, maar ook de humane en sociale wetenschappen.

Trans- en interdisciplinair dus, maar dat niet alleen. 'Tussen geschiedenis en herinnering' is ook genre-overschrijdend. Hoewel er bepaalde conventies bestaan voor historische en herinneringsstudies, nemen de talrijke werken in dit domein uiteenlopende vormen aan en zijn ze niet beperkt tot één genre.

De collectie bevat uiteraard essays in verschillende disciplines, maar ook getuigenissen, verhalen, eventueel theaterstukken, filmanalyses of scenario's, biografieën, tentoonstellingscatalogi of werken met een pedagogische doelstelling. De pluraliteit van de collectie wordt bovendien benadrukt dankzij een doorgedreven vertaalbeleid.

 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl   logo bnb nl       We zijn lid van het BCH  

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  +32 (0)2 512 58 84
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag tot vrijdag tussen 9.30 en 16 uur, toegang bij voorkeur op afspraak.

twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.