Andreas Huyssen, La hantise de l’oubli - Stichting Auschwitz
Vorige collectie 'Tussen Geschiedenis en Gedachtenis'

Andreas Huyssen, La hantise de l’oubli: Essais sur les résurgences du passé [Haunted by Forgetting: Essays on the Resurgence of the Past (De angst om te vergeten: Essays over de heropleving van het verleden)], voorwoord door Philippe Mesnard, vertaald uit het Engels door Julie de Faramond en Justine Malle, 2011, 168 p. (nr. 1)

huyssenHet oeuvre van Andreas Huyssen is vertaald en gekend over de hele wereld, deze bundel biedt aan het Franstalige publiek eindelijk een representatieve verzameling van zijn teksten met reflecties over de Herinnering. De auteur stelt een gedetailleerde lezing voor van het werk van Anselm Kiefer, Art Spiegelman en W.G. Sebald. Hij waagt zich aan een vergelijkende analyse van de producties van de twee Duitslanden en herondervraagt de filosofen van de Frankfurter Schule. De publieke ruimte maakt eveneens integraal deel uit van zijn onderzoeksdomeinen, gaande van de voorstelling van traumatische periodes uit de geschiedenis tot het herdenkings-, conserverings-, monumentenbeleid of het uitwissen van monumenten die verwijzen naar de Shoah of 11 september 2001.

Andreas Huyssens is professor aan het departement voor taalkunde en Germaanse studies van de Colombia University in New York, waar hij in 1998 het Center for Comparative Literature and Society opricht. Hij is een van de oprichters van New German Critique (1974), een referentietijdschrift in het domein.Voorstelling (pdf in het Frans)


ISBN: 978-2-84174-550-0

Prijs: € 20,00

onlinebestelling

 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl   logo bnb nl       We zijn lid van het BCH  

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag tot vrijdag tussen 9.30 en 16 uur,
toegang bij voorkeur op afspraak.
twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid