Alain Kleinberger, Philippe Mesnard (dir.), La Shoah - Stichting Auschwitz
Vorige collectie 'Tussen Geschiedenis en Gedachtenis'

Alain Kleinberger, Philippe Mesnard (olv.), La Shoah: Théâtre et cinéma aux limites de la représentation [De Holocaust: de grenzen van de beeldvorming in theater en film], 2013, 543 p. (nr. 3)

 

shoahBuiten de grenzen van de polemiek over de onvoorstelbaarheid van de Holocaust, hebben de auteurs van dit werk – die tot de grootste specialisten op dit gebied behoren – vraagtekens gezet bij de technische, esthetische en ethische mogelijkheden die fictie kan bevatten wanneer zo’n onderwerp aangesneden wordt. Elke deelnemer levert hier een studie af van een of meerdere werken over een periode die zich uitstrekt van het einde van de oorlog tot de jaren 2000, van de zwart-wit films van de jaren 1940 tot de televisiefilms van vandaag. Geen enkele discussie of kritiek over het weergeven van deze genocide blijft onbesproken, maar de originaliteit van dit werk stopt hierbij niet. Om beter de middelen en de inzet te begrijpen van de filmwereld, geconfronteerd met een onderwerp, als onhandelbaar gereputeerd, was het noodzakelijk om het theater erbij te betrekken en zijn kennis sinds mensenheugenis om wreedheid op het podium uit te beelden. In dit opzicht is dit volume een ongekend primeur.

 

Argumentarium (pdf)

Inhoudstafel (pdf)

ISBN: 978-2-84174-607-1

Prijs: € 29,00

onlinebestelling

 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl   logo bnb nl       We zijn lid van het BCH  

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag tot vrijdag tussen 9.30 en 16 uur,
toegang bij voorkeur op afspraak.
twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid