Stichting Auschwitz - Anny Dayan Rosenman, Fransiska Louwagie (dir.), Un ciel de sang et de cendres
Vorige collectie 'Tussen Geschiedenis en Gedachtenis'

Anny Dayan Rosenman, Fransiska Louwagie (olv.), Un Ciel de sang et de cendres: Piotr Rawicz et la solitude du témoin [Een hemel van bloed en as: Piotr Rawicz en de eenzaamheid van de getuige], 2013, 476 p. (nr. 4)

 

rawiczPiotr Rawicz, overlevende van het getto van Lvov en van Auschwitz en Leitmeritz, is de auteur van een opmerkelijk boek over de vernietiging van de Oost-Europese Joden, Le Sang du Ciel. Een verhaal, fascinerend door de kracht van de vertelling, door de brute schoonheid van de schrijfstijl, door de absolute minachting voor elke vorm van conventie en norm, die van de getuigenis inbegrepen. Want doorheen de wrede en tegelijk poëtische modaliteiten eigen aan hem, geeft hij de afslachting van een volk weer, van de chaotische vlucht van de overlevenden, maar ook van de moeilijkheid om te getuigen van de ramp, hetzij op een hellende wijze en met een soms vertekend beeld.

Dit boek maakt het mogelijk om een lang vergeten man en zijn werk te (her)ontdekken, doorheen teksten van critici en literaire specialisten die Le Sang du Ciel in al zijn hevigheid beschrijven als één der grote teksten uit de XXste eeuw, eveneens doorheen de getuigenissen van hen die Rawicz gekend hebben als een charismatisch maar tevens wanhopig man. Een aantal van zijn verspreidde of onuitgegeven werken werden hier verzameld.

 

Inhoudstafel (pdf)

ISBN: 978-2-84174-609-5

Prijs: € 29,00

onlinebestelling

 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl   logo bnb nl       We zijn lid van het BCH  

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  +32 (0)2 512 58 84
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag tot vrijdag tussen 9.30 en 16 uur, toegang bij voorkeur op afspraak.

twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.