Sila Cehreli, Témoignage du Khurbn - Stichting Auschwitz
Vorige collectie 'Tussen Geschiedenis en Gedachtenis'

Sila Cehreli, Témoignage du Khurbn. La résistance juive dans les centres de mise à mort – Chełmno, Bełżec, Sobibór, Treblinka [Het Joodse Verzet in de uitroeiingskampen – Chełmno, Bełżec, Sobibór, Treblinka], voorwoord van Jean-François Forges, 2013, 280 p. (nr. 8)

 

cehreliVoor het eerst handelt een Franstalige studie over de specifiek door de SS gebouwde kampen in Polen tussen 1941 en 1943 om er Joden te vergassen die voornamelijk uit de getto's van Polen afkomstig waren, later ook uit de rest van Europa. Aan de hand van archiefstukken en getuigenissen, beschrijft dit boek wat het Joodse verzet inhield in Chelmno, Belzec, Sobibór en Treblinka: vier plaatsen van het nazi-genocide beleid waarvan de SS alle sporen trachtten te wissen na ze te hebben ontmanteld. Ondanks de grote geschiedschrijving van de Holocaust, werden deze kampen tot dusver zeer weinig blootgesteld aan wetenschappelijk onderzoek. Om te tonen hoe groepen joden zich verzetten van zodra ze konden, reconstrueert Sila Cehreli nauwkeurig hoe deze genocidale kampen, Aktion Reinhardt genoemd, werkten.

 

Keerzijde van het boek (pdf)

Inhoudstafel (pdf)

ISBN: 978-2-84174-638-5

Prijs: € 23,00

Onlinebestelling

 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl   logo bnb nl       We zijn lid van het BCH  

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag tot vrijdag tussen 9.30 en 16 uur,
toegang bij voorkeur op afspraak.
twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid