Stichting Auschwitz - Filmclub ‘Verdoken beelden’ 2022-2023 – ‘Eichmann’, 28 maart 2023
Actualiteiten

 

Vzw Auschwitz in Gedachtenis vertoont opnieuw in 2022-2023 een reeks films in de Brusselse Cinema AVENTURE. Dit jaar is het thema ‘De daders’. De vierde film is Eichmann.


We zetten de filmclub ‘VERDOKEN BEELDEN’ dit jaar voort met zes filmvertoningen.

filmclub 22 23 banner


Noteer volgende datum voor de vierde vertoning van de filmclub:

  • Dinsdag 28 maart 2023 om 19u

EICHMANN – Robert Young (2007 – Verenigd Koninkrijk/Hongarije – 96 min.)


2022 eichmann nl webEichmann is een biografische film over het verhoor van Adolf Eichmann.

De film is geregisseerd door Robert Young en heeft in de hoofdrollen Thomas Kretschmann als Eichmann en Troy Garity als Eichmann's Israëlische ondervrager, Avner Less. Eichmann werd voor het eerst uitgebracht in Brazilië in september 2007, en werd in de Verenigde Staten pas uitgebracht in oktober 2010.

De film is gebaseerd op manuscripten van de ondervragingen van Adolf Eichmann voordat hij werd berecht en opgehangen in een gevangenis in Israël. Eichmann vertelt gebeurtenissen uit zijn verleden aan een Israëlische rechercheur, hoofdinspecteur Avner Less, die voor de immense taak staat om de bekwame manipulator te verleiden tot zelfbeschuldiging. Terwijl de wereld wacht, roepen Less's landgenoten op tot onmiddellijke executie, wat hem en Eichmann dwingen elkaar te confronteren in een strijd van wilskracht.

Eichmann, leider van het Bureau voor Joodse Zaken en een van de belangrijkste organisatoren van de massamoorden op de Joden, was een van de nazi's die er aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in slaagde naar Zuid-Amerika te emigreren. Tot 1960 leefde hij daar in vrede onder de naam Ricardo Klement.
Over zijn leven, zijn proces, over hen die hem probeerden op te sporen en over de gruweldaden van deze beul werden talrijke films gemaakt.

Met: Thomas Kretschmann, Franka Potente, Troy Garity ...

Engels met Franse ondertiteling.

Trailer

OPGELET!

Wij moeten helaas vaststellen dat het onmogelijk is om een kwaliteitsvolle kopie van de film te vinden met Nederlandstalige ondertiteling. Het is dan ook met onze welgemeende excuses voor het ongemak voor ons Nederlandstalig publiek dat de film uitsluitend met Franstalige onderschriften zal vertoond worden.

Praktisch:

Alle voorstellingen vinden plaats om 19u in:
Cinema AVENTURE
Centrumgalerij
Kleerkopersstraat 15
1000 Brussel

Toegangsprijs is € 6.

U hoeft niet te reserveren voor deze vertoning. Het volstaat uw ticket aan de kassa te kopen net vóór het begin van de film.

Alle informatie en online ticketaankoop op de website van Cinema Aventure
 

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.