Stichting Auschwitz - Studiedag “Herinneringsreizen”: 23 februari 2012
Actualiteiten

De volgende studiedag van de vzw Auschwitz in Gedachtenis getiteld “Herinneringsreizen. Balans, actualiteit, perspectieven &… kritieken” zal op donderdag 23 februari plaatsvinden te Brussel in het Congrescentrum “Square”.


De vzw Auschwitz in Gedachtenis stelt een studiedag voor aangaande de herinneringsrezien ter attentie van de leerkrachten die soortgelijke reizen organiseren. Deze studiedag plaatst zich in de pedagogische voorbereiding van de leerkrachten en begeleiders die deelnemen aan het project van de Trein der Duizend naar Auschwitz. Dit project is een initiatief van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, Stichting Auschwitz, het IV-NIOOO (Instituut voor Veteranen - Nationaal Instituut voor Oorlogsinvaliden, Oud-strijders en oorlogsslachtoffers) en de IFW (Internationale Federatie van de Weerstand).

 

Voorstelling en gedetailleerd programma van de studiedag (pdf)

 

De argumentatie van deze studiedag is hier verkrijgbaar: Herinneringsreizen. Balans, actualiteit, perspectieven &… kritieken

 

Deze studiedag zal plaatsvinden in het Congrescentrum “Square” – Toegang: Ravensteinstraat, 2 – 1000 Brussel.

 

Simultane vertaling van het Frans naar het Nederlands en van het Nederlands naar het Frans.

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.