Stichting Auschwitz - Conferentie en vernissage van de tentoonstelling “Primo Levi”: 2 maart 2012
Actualiteiten

Ter gelegenheid van de publicatie van zijn biografie over Primo Levi, houdt P. Mesnard een conferentie op vrijdag 2 maart om 20u00 bij het CCLJ, gevolgd door de vernissage van de tentoonstelling.


20u00: Conferentie door P. Mesnard betreffende zijn boek “Primo Levi: Le passage d'un témoin” (Fayard), debat geanimeerd door Ina Van Looy.

 

Primo Levi is niet alleen bekend als één van de grote getuigen van de deportatie en de genocide van de Joden, maar hij wordt ook bij de belangrijke schrijvers gerekend. Bovendien heeft hij zich publiek volledig ingezet als intellectueel verdediger van het geheugen en van de morele waarden die de barbaarsheid van de afgelopen eeuw en het nazisme probeerden van de kaart te vegen. Maar tot op vandaag werden noch zijn werk noch zijn ideeën vanuit hun oorsprong, en bijgevolg vanuit hun openbaar gebruik, bestudeerd.

 

Dit is de taak, door dit boek aangegaan en welk bijgevolg een verzameling van referenties wordt die het mogelijk maakt op te treden als maatstaf van zowel interesse als van weerstand, om Primo Levi te vertalen en zo talrijke landen, van Oost tot West, te laten kennismaken met zijn uitzonderlijke werk.

 

mesnard_levi

 

 

21u30: Vernissage van de tentoonstelling “Primo Levi”.

 

Deze uitzonderlijke tentoonstelling, opgericht door de Vzw Auschwitz in Gedachtenis/Stichting Auschwitz, werd zodanig opgesteld om zich te richten tot een breed publiek, en ons zo te laten kennis maken de man die Auschwitz overleefde en bijgevolg één der grootste getuigen van de wereld van de concentratiekampen werd. Deze tentoonstelling overloopt zijn biografie, doorkruist met de erfenis van zijn literaire werken.

 

 

Deze tentoonstelling vindt plaats in het Centre Communautaire Laïc Juif, in het auditorium Jacob Salik van de Espace Yitzhak Rabin – Munthofstraat 52 – 1060 Brussel.

Deeln. in de kosten:  € 7 voor leden van het CCLJ – € 9 voor niet leden – € 4 werkzoekenden/studenten.

 

 

 

cclj   

Informatie en reservatie: gelieve contact te nemen met het CCLJ

Tel: 02 543 02 70 of info@cclj.be

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.