27/03/1987: “Het proces van Nuremberg, gevolgen en actualisering” - Stichting Auschwitz
Commissie Onderwijs en Vorming

Dit colloquium werd georganiseerd voor de veertigste verjaardag van het proces van Nuremberg. De organisatie kwam tot stand in samenwerking met het Centre de Droit International van de Université Libre van Brussel (ULB), het Centrum voor Internationaal Strafrecht van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), de Vriendenkring van de gewezen politieke gevangenen van Auschwitz-Birkenau, kampen en gevangenissen van Silezië en de Internationale federatie van verzetslui.
Onder de sprekers, noteren wij de aanwezigheid van getuigen op het Proces van Nuremberg, van juristen, van Universiteitsprofessoren waarvan talrijke specialisten van het internationaal recht.

 

Publicatie:
De handelingen van het colloquium zijn verkrijgbaar in het Frans: Le Procès de Nuremberg. Conséquences et actualisation, Brussel, Éditions de l'ULB en Uitgeverij Bruylant (Coll. Droit International), 1988.


Onlinebestelling

 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl   logo bnb nl       We zijn lid van het BCH  

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u00.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.
twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.