Commissie Onderwijs en Vorming - Stichting Auschwitz
Commissie Onderwijs en Vorming
Stichting Auschwitz en de vzw Auschwitz in Gedachtenis hebben twee pedagogische commissies, een Nederlandstalige en een Franstalige. Deze commissies bestaan uit leerkrachten van de meest uiteenlopende vakken uit alle studierichtingen, die beschikken over een ruime pedagogische ervaring. Hun taak bestaat erin de leerkrachten te informeren over de educatieve activiteiten rond het themageschiedenis en herinnering in verband met de Holocaust en de naziterreur. Voorts bevorderen en steunen ze projecten en initiatieven van scholen om leerlingen te sensibiliseren en hen historische kennis en inzicht bij te brengen. Zij verlenen hun directe medewerking vanaf de planning tot aan de verwezenlijking van de schoolprojecten.

De commissie geeft twee driemaandelijkse tijdschriften uit: het Nederlandstalige Sporen van herinnering: Pedagogie en geschiedenisoverdracht en het Franstalige Traces de mémoire. Pédagogie et transmission.

 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl   logo bnb nl       We zijn lid van het BCH  

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u00.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.
twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.