Stichting Auschwitz - 2018
Home

Activiteiten in de kijker

Nieuwe video's

Filmclub ‘Verdoken beelden’ 2018

De vzw Auschwitz in Gedachtenis vertoont in 2018 voor de vierde keer een reeks filmvoorstellingen onder de titel “Verdoken beelden” in de Brusselse Cinema AVENTURE.

banner verdoken beelden 2018 web

Het thema voor de editie van 2018 is “Over Grenzen heen”.

We zetten de filmclub “VERDOKEN BEELDEN” dit jaar verder met zes nieuwe filmvertoningen:


Praktisch:

Alle projecties zullen plaatsvinden om 19u30 in:
CINEMA AVENTURE
Centrumgalerij
Kleerkopersstraat 15
1000 Brussel

Prijs: € 6,00

  • Dinsdag 27 maart 2018 om 19u30

POWIDOKI [Afterimage] – Andrzej Wajda (2016 / Polen / 98 min.)

powidoki afterimagePowidoki is een Poolse biografische film geregisseerd door Andrzej Wajda, tevens de laatste film van de visionaire regisseur voor zijn overlijden in oktober 2016.

In het naoorlogse Polen geeft de beroemde schilder Władysław Strzemiński, een leidende figuur in de avant-garde, les aan de Nationale School voor Schone Kunsten in Łódź. Hij wordt door zijn studenten beschouwd als de grootmeester van de moderne schilderkunst, maar de communistische autoriteiten delen deze visie niet. Want, in tegenstelling tot de meeste andere artiesten, wil Strzemiński niet voldoen aan de eisen van de Partij en vooral niet aan de esthetiek van het “socialistische realisme”. Verdreven van de universiteit, verwijderd uit de kunstenaarsvakbond, ondergaat hij, ondanks de steun van zijn studenten, de volharding van de autoriteiten die hem willen laten verdwijnen en al zijn werken willen vernietigen.

Met: Boguslaw Linda, Aleksandra Justa, Bronislawa Zamachowska...

Officiële trailer (in het Pools, ondertitels in het Engels)  • Dinsdag 24 april 2018 om 19u30

GONGDONG GYEONGBI GUYEOK JSA [Joint Security Area JSA] – Park Chan-wook (2000 / Zuid Korea / 110 min.)

jsa webBij een bewakingspost aan de noordkant van het gezamenlijke veiligheidsgebied tussen de twee Koreas in Panmunjom, worden twee Noord-Koreaanse militairen gedood door een zuidelijke soldaat, die beweert te zijn gevangen genomen. Deze duistere zaak geeft aanleiding tot een groot diplomatiek incident. Om de crisis te sussen, roept de Neutral Nations Supervisory Commission (samengesteld uit Zweden en Zwitserland) Sophie E. Jean, een Zwitserse vrouw met Koreaanse roots, op om de situatie te onderzoeken. Deze laatste ontmoet sergeant Lee Soo-yeok, en ontdekt al snel dat hij in werkelijkheid niet is ontvoerd zoals hij beweert.

Het vervolg van de film vertelt, in een lange terugblik, de vriendschap die sergeant Lee en zijn ondergeschikte, korporaal Nam aan de twee soldaten uit het noorden bond, sergeant Oh en soldaat Jeong, evenals de omstandigheden die uiteindelijk leidden om Oh en Jeong neer te schieten.

Met: Lee Byung-hun, Song Kang-ho, Lee Young-ae...

Officiële trailer


  • Dinsdag 29 mei 2018 om 19u30

BRIDGE OF SPIES – Steven Spielberg (2015 / Verenigde Staten / 137 min.)

bridge of spies webMidden in de koude oorlog aanvaard James B. Donovan, een Amerikaanse advocaat, om Rudolf Abel te verdedigen, een Sovjet-spion die al jaren in de Verenigde Staten woont. Terwijl de doodstraf voor de rechter die verantwoordelijk is voor de zaak, buiten twijfel staat, slaagt Donovan erin deze te vervangen door een gevangenisstraf. Een deel van de bevolking neemt hem dit kwalijk, maar de situatie evolueert en geeft Donovan reden de CIA te helpen een heikel probleem op te lossen: de Russen suggereren dat een uitwisseling van gevangenen mogelijk zou zijn tussen Abel en Francis Gary Powers, een CIA-piloot wiens spionagevliegtuig werd neer-geschoten boven de Sovjet-Unie.

De advocaat moet naar Oost-Berlijn, gecontroleerd door de Sovjets, zonder diplomatieke bescherming. Hij ontdekt een complexe situatie waarin Sovjets en Oost-Duitsers elkaar proberen te slim af te zijn.

Met: Tom Hanks, Eve Hewson, Amy Ryan, Alan Alda, Mark Rylance...

Officiële trailer
  • Dinsdag 25 september 2018 om 19u30

RABBIT PROOF FENCE – Phillip Noyce (2002 / Australië / 94 min.)

rabbit proof fenceIn 1931, in Jigalong, nabij de Gibson woestijn, leven drie Aboriginal-meisjes gelukkig met hun families: Molly, veertien jaar oud, haar nichtje Gracie van tien, en haar zus Daisy, acht.

Op bevel van Neville, de “hoofdbeschermer” van de Aboriginals voor West-Australië, haalt Constable Riggs de meisjes weg bij hun familie en brengt ze over naar een kamp aan de andere kant van het continent.

Daar zijn de leefomstandigheden grimmig. Kinderen worden in enorme slaapzalen gepropt, slecht verzorgd en ondervoed. Molly besluit te vluchten met Gracie en Daisy en alle drie beginnen ze aan een reis van meer dan 2.000 kilometer...


Met: Everlyn Sampi, Kenneth Branagh, David Gulpilil...

Officiële trailer


  • Dinsdag 30 okitober 2018 om 19u30

AJAMI – Scandar Copti en Yaron Shani (2009 / Duitsland/Israël / 124 min.)

ajami nl

Ajami is de religieus gemengde gemeenschap van moslims, joden en christenen in Tel Aviv. Dit zijn vijf verhalen over het dagelijks leven in Ajami.

De 13-jarige Nasri en zijn oudere broer Omar leven in angst sinds hun oom een belangrijk lid van een andere clan heeft neergeschoten. Malek, een jonge Palestijnse vluchteling, werkt illegaal in Israël om de operatie te financieren die zijn moeder moet ondergaan. Binj, Palestijns, droomt van een aangename toekomst met zijn christelijke vriendin. Dando, een Joodse politieman is wanhopig op zoek naar zijn vermiste broer ... Het verhaal van het lot van verschillende mensen dat zich kruist in het hart van een verscheurde stad.


Met: Scandar Copti, Fouad Habash, Ibrahim Frege...

Officiële trailer  • Dinsdag 27 november 2018 om 19u30

LAKPOSHTHA PARVAZ MIKONAND [Turtles can fly] – Bahman Ghobadi (2004 / Iran/Frankrijk/Iraq / 98 min.)

turtles can flyIn een Koerdisch vluchtelingenkamp aan de Iraaks-Turkse grens is de satellietjongen de leider van de kinderen. Hij beveelt hen de velden op te ruimen en niet-ontplofte Amerikaanse mijnen te verzamelen om ze te verkopen op de straatmarkten om daarna antennes voor de dorpelingen te installeren. Wanneer hij naar de stad gaat om een schotelantenne te kopen, is hij de enige die een paar woorden Engels begrijpt en hij vertaalt het nieuws op Fox News. Satellite wordt verliefd op het weesmeisje Agrin, getraumatiseerd door een wrede overval op haar huis, waarbij haar ouders werden vermoord en zij werd verkracht.

Met: Soran Ebrahim, Avaz Latif...

Officiële trailerEnkele van onze projecten

 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl          We zijn lid van het BCH  

De vzw Auschwitz in Gedachtenis dankt de Nationale Loterij en haar spelers voor hun inzet.

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.