Stichting Auschwitz - Sarah Timperman, Stéphanie Perrin, Overleven en Verzet in Auschwitz. Getuigen vertellen ...
Sarah Timperman, Stéphanie Perrin, Overleven en Verzet in Auschwitz. Getuigen vertellen ...

Sarah Timperman, Stéphanie Perrin, Overleven en Verzet in Auschwitz. Getuigen vertellen ..., 2018. (nr. 4)

De documentaire Overleven en Verzet in Auschwitz. Getuigen vertellen ... is de vierde dvd in de collectie ‘Archiefverhalen’ gerealiseerd door de vzw Auschwitz in Gedachtenis, vertrekkende van een selectie van audiovisuele getuigenissen van overlevenden van de nazikampen die in de jaren 1990 door Stichting Auschwitz werden afgenomen.

Vijf overlevenden van het concentratiekamp Auschwitz I en van het concentratiekamp/moordcentrum Auschwitz II/Birkenau (Maryla Dyamant, Hélène Gancarska, David Lachman, Marie Pinhas en Charles Van West) doen het verhaal van hun ervaringen in de kampen. Ze vertellen over de levensomstandigheden, de werkkommando’s, het brutale optreden van de SS en de Kapo’s, de selecties voor de gaskamer en de relaties tussen de gedetineerden onderling.

Deze documentaire snijdt ook het onderwerp aan van het verzet binnen het kamp. We volgen daarvoor niet enkel de lotgevallen van Mala Zimetbaum, maar ook de dagelijkse inspanningen die de gedeporteerden leveren om te overleven binnen het concentratiekamp.

De film werd gemaakt door Sarah Timperman en Stéphanie Perrin van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, en is te koop voor de prijs van € 12,50.

Duur van de documentaire: 46 min.

De getuigen spreken Frans maar worden ondertiteld in het Nederlands.

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.