Stichting Auschwitz - Zal jij er nog zijn?
Zal jij er nog zijn?


zal-jij-er-nog-zijn De set is opgezet door twee medewerkers van de Stichting, Jean-Marie De Becker en Janosch Nieden,  uitgegeven door het Studie- en Documentatiecentrum van Stichting Auschwitz.

De set is bestemd voor leerlingen van de 5de en 6de klas uit de lagere school en voor leerlingen van het eerste jaar lager middelbaar onderwijs.

Aan de hand van enkele foto’s uit die tijd, wordt het woord gegeven aan Sara, een heel jong naamloos joods meisje, met een tragisch lot. In eenvoudige woorden, die de jonge lezer rechtstreeks aanspreken, vertelt Sara hoe zij met haar hele familie is aangekomen in Auschwitz-Birkenau. Het meisje vertelt haar verhaal en de jonge lezer of lezeres wordt uitgenodigd haar vragen te stellen in de opengelaten witte open ruimten. De onderwijzer wordt gevraagd de kinderen te begeleiden bij deze denkbeeldige gedachtenwisseling.

Gebaseerd op een gevoelige en emotionele benadering van een tragisch levensverhaal, vermijdt de set de klip van traumatische beelden en informaties die de kinderen gevaarlijk in verwarring zouden kunnen brengen.


Prijs: € 4,00 + portkosten

Onlinebestelling

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.